Suomussalmen Rasti

Yhteiset

Uutiset
Hyvä taistelu ei riittänyt Rastille

Suomussalmen Rastin piristyneet otteetkaan eivät riittäneet pistetilin avaamiseen miesten suomensarjan pohjoislohkossa. Rasti hävisi tiukan kamppailun Sotkamon Jymyn 2 joukkueelle jaksoin 0-2 (3-5, 2-4).

Ensimmäinen jakso ratkesi heti ensimmäisessä lyöntivuorossa, kun Sotkamon Viljami Juntunen ja Sami Heikkinen löivät läpilyönnin mieheen. Tuloksena kolme juoksua. Toisessa vuorossa Rasti kavensi pelin jo 2-3, mutta ei päässyt missään vaiheessa niskan päälle. Loppujakso pelattiin tasaisissa merkeissä, Jymy vei jakson 3-5.

Toisella jaksolla Rastin ulkopeli tiukkeni entisestään ja Jymyn tilanteiden luonti oli vaikeaa. Mutta niin oli Sotkamonkin ulkopeli tikissä ja tilanteet tiukassa. Rasti johti jaksoa pitkään, mutta Sotkamo tuli kolmannen tasoittavallaan tasoihin 2-2, kun Rastin polttoheitto lipsahti kotipesän ohi. Viimeisellä sisävuorollaan Rasti pääsi yrittämään vielä voittojuoksua, mutta ei pystynyt sitä tekemään. Sotkamo oli tasoittavallaan jo ahdingossa menettää yhden pisteen, mutta viimeisenä lyöjänä Ismo Klementti löi hienon välilyönnin ja pallo pääsi karkaamaan metsän rajaan. Tuloksena kaksi juoksua ja puhdas voitto Sotkamoon.

Rastilta puuttui jälleen ottelusta kolme pelaajaa (Ville Seppänen, Samu Moilanen ja Olli Heikkinen), mutta siitä huolimatta joukkueen ilme oli selkeästi kauden parasta. Tiukka taistelukaan ei pistetiliä avannut. Rehellisyyden nimessä Rasti olisi ansainnut toisen jakson voiton, mutta ei pystynyt hommaa ihan hoitamaan. Rastilta palkittiin lukkarin tonttinsa hienosti hoitanut Hannu Laitinen ja kolme juoksua lyönyt jokeri Harri Piirainen. Jymyn parhaat olivat lukkari Riku Tolonen ja 2-polttaja Tuomas Nissinen.

Rastin seuraava sarjaottelu pelataan lauantaina 5.7, jolloin Rastin vieraaksi saapuu Pattijoen Urheilijat. Ottelu alkaa Pitämän stadionilla klo 14.00. Sitä ennen pelataan legendaarinen hegemoniaottelu nykyjoukkueen ja entisaikojen pelaajien välillä lauantaina 28.6. klo 16.00 alkaen. Tervetuloa seuraamaan pelejä!

Otteluraportti ja mietteitä ottelusta tulossa luettavaksi sivuillemme tiistaina.